Lendo inngår partnersamarbeid med Gjeldsregisteret

Gjeldsregisteret ble lansert i 2019, og mer en 20.000 personer har ukentlig benyttet seg av tilbudet med å sjekke egne gjeldsopplysninger, altså kredittkortgjeld og forbrukslån. Nå lanserer Lendo et samarbeid med Gjeldsregisteret hvor forbrukere ikke bare kan få oversikt over sin økonomiske situasjon, men også enkelt se hva de kan spare ved å refinansiere gjelden

Partnersamarbeidet innebærer at Lendo gir forbrukerne tilgang til egne gjeldsopplysninger etter BankID pålogging. Deretter kan man med aktivt samtykke velge å dele denne informasjonen med Lendo, som enkelt viser forbrukerne hva de kan spare ved å refinansiere gjelden

Lendo er Nordens ledende sammenligningstjeneste innen lån, og har operert i Norge siden 2011. I fjor hjalp de over 20.000 kunder få bedre betingelser på sine lån. 

- Vi tilbyr en anbudsplattform hvor bankene kjemper om å gi kundene best mulig tilbud. Våre tall viser at kunder får en langt lavere rente gjennom oss enn det gjennomsnittet i markedet er, sier leder for Lendo i Norge Kristoffer Gallefoss. 

Av Gjeldregisteret sine tall fremgår det at snittrenten i Norge er 14% for forbrukslån og 20% for kredittkort, mens gjennom Lendo ender kundene i snitt på en nominell rente på 11,5% opplyser Gallefoss. Har du 150.000 kroner i kredittkortgjeld, kan du spare rundt 10.000-20.000 kroner i året ved å sette gjelden på anbud gjennom oss, sier Gallefoss.

Nå gjør Lendo det enda enklere å refinansiere eksisterende gjeld ved å inngå et samarbeid med Gjeldsregisteret, som gjør at forbrukere kan sjekke og med samtykke enkelt og sikkert dele egne gjeldsopplysninger. Tjenesten kaller de “Min gjeld”.

- Vi har laget en trygg løsning som krever BankID-innlogging, hvor kunden får oversikt over eksisterende gjeld og ikke minst hva de kan spare på å bytte bank, sier Charlotte Clasen som er produktsjef i Lendo. 

- Gjeldsregisteret har gitt folk bedre oversikt og vært bidragsyter til at nordmenn sin forbruksgjeld er kraftig redusert det siste året. Løsningen Lendo nå tilbyr gir deres brukere en oppdatert oversikt over egen gjeldssituasjon ved refinansiering, så de kan redusere gjelden ytterligere, sier daglig leder i Gjeldsregisteret Egil Årrestad.

Fremover har Lendo planer om å ta i bruk flere tilgjengelige datakilder, blant annet gjennom PSD2-lisensen som de fikk i fjor. Målet er å bruke data til å forenkle brukerreisen ytterligere, og gjøre det enklere for brukerne å forstå sin egen privatøkonomi.